Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го

...
Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го
Коментари Харесай

Освободиха апелативния прокурор на София Радослав Димов

Прокурорската гилдия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с  " персонален почетен знак - златен " и 1500 лева за " проявен висок професионализъм, безупречно осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества ".
По негово искане, Димов напуска и правосъдната система. 
Преди гласуването той прочете послание прокурорите, в което обяснява повода за оставката си. 
" Причината е, че здравословното ми положение се утежни много през последните месеци, основно поради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше горделивост и наслаждение бъда ваш сътрудник и част от правосъдната система. Желая ви здраве, мощ и да продължите да се борите с несправедливостта ", сподели Димов. 
Съдебните кадровици отложиха решението си дали да възстановят като следовател някогашния член на Съдебния инспекторат Александър Мумджиев. Той се проверява за непристойни дейности във Враца, а съгласно районния прокурор на града държанието му от преди седмица в локален хотел е в несъгласие с Етичния кодекс на магистрата и по тази причина той не има качествата да извършва длъжността " следовател ". Преди да вземат окончателното си решение, членовете на Прокурорската гилдия ще изслушат Мумджиев. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР